Голова Харківської облдержадміністрації, голова облорганізації Партії регіонів Михайло Добкін заявив 2 листопада журналістам, що не проти перерахунку голосів на виборах мера Харкова, якщо на те будуть правові підстави.

"Якщо є підстави для перерахунку, я думаю, до цього всі нормально поставляться, і нічого в цьому страшного немає. Ми абсолютно впевнені у всіх існуючих протоколах. Перерахунок можна провести, але потрібно розуміти, що все це технології з боку опонентів, їх спроба затримати виборчий процес, розтягнути в часі оголошення результатів виборів. Тому бажання просто затягти вибори ми будемо припиняти відповідно до законодавства. Я вже отримав інформацію, що сьогодні ходять рекрути по гуртожитках у Харкові і наймають студентів для "майдану". Але ми реагуємо на ці речі , і 2004-й рік у найгіршому його розумінні не повториться", - зазначив М.Добкін.

Губернатор також звернувся до кандидата на посаду харківського міського голови голови облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова з пропозицією розпочати співпрацю. "Я без іронії звертаюся до пана А.Авакова, закликаю його спрямувати всі свої знання, досвід і вміння на творення. Я закликаю його не до коаліції, а до співпраці як опозицію. Якщо я не помиляюся,"Батьківщина" на цих виборах погіршила свої показники з представництва у Харківській міськраді. Але, незважаючи на це, з опозиційних партій у неї там буде найбільша фракція. І ми готові враховувати їхню думку, незважаючи на те, що здобули беззастережну перемогу", - повідомив М.Добкін.

Довідка "SQ". 2 листопада, о 17.00, М.Добкін заявив, що в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес переміг на виборах харківського мера. За його словами, у нього є протоколи з мокрими печатками з усіх 597 виборчих дільниць міста: Г.Кернес набрав 130 тис. 331 голос, А.Аваков - 127 тис. 605 голосів.