"PinchukArtCentre" (Київ) оголосив імена 2-го молодого художника, номінованого на премію "Future Generation Art Prize 2010". Як повідомили "SQ" у прес-службі "PinchukArtCentre", серед номінантів - харків'янин Артем Волокітін (володар головної премії "PinchukArtCentre Prize 2009" - загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва для молодих українських художників до 35 років).

Відбіркова комісія, що складається з 7 експертів, відібрала учасників з більш ніж 6 тис. заявок, отриманих від молодих художників, які проживають в 125 країнах світу. Номінанти на здобуття премії представляють 18 країн. За словами голови відбіркової комісії премії Петера Пакеша, "рівень поданих заявок виявився вражаючим". "Спочатку було непросто займатися відбором, з огляду на велику кількість сильних робіт. Однак у підсумку вдалося вийти на дуже зрозумілу ситуацію. Зараз я задоволений результатом. І я з нетерпінням чекаю того, щоб побачити виставку і дізнатися, хто переможе", - зазначив він.

Довідка "SQ". Виставка номінантів премії "Future Generation Art Prize 2010" відкриється в "PinchukArtCentre" 29 жовтня. Міжнародне журі вибере й оголосить ім'я володаря головної премії на церемонії нагородження, яка відбудеться 10 грудня. Переможець конкурсу отримає головний приз - 60 тис.дол. готівкою і 40 тис.дол. у вигляді гранту на створення нових творів мистецтва. Крім того, 20 тис.дол. будуть направлені на програми стажування для п'яти лауреатів спеціальних премій. Зображення робіт усіх номінантів премії будуть розміщені на веб-сайті "PinchukArtCentre", де відвідувачі зможуть визначити переможця в номінації "Приз громадськості".