Харківський письменник Сергій Жадан 23 серпня в рамках фестивалю "StreetArtFest" мав презентувати новий збірник віршів "Прощання слов'янки". Незважаючи на те, що книгу до презентації надрукувати не встигли, творчий вечір С.Жадана в арт-під'їзді на вул. Мироносицькій, 46 все одно відбувся. Тим більше, в цей день у харківського письменника був день народження і багато шанувальників його творчості прийшли його привітати.

С.Жадан підготував ексклюзив і прочитав нові, ще не видані вірші, які не увійшли до збірки "Прощання слов'янки". Після презентації нових поетичних творів С. Жадан прочитав свої старі вірші.

Привітати поета з Днем народження прийшли харківські музиканти: групи "Колекція Бенд" і "Папа Карло".

С.Жадан пообіцяв, що анонсовану збірка обов'язково презентує цієї осені. "До книги "Прощання слов'янки" увійдуть усі мої вірші за період із 1993 до 2009 року." Прощання слов'янки - це пісня така, що пов'язують із Радянським Союзом і Російською імперією. Це як би такий імперський символ, який у постімперських умовах якось перероджується і не виглядає так пафосно, а виглядає трошки іронічно", - зазначив С.Жадан.

 

Довідка "SQ". Роман письменника Сергія Жадана "Ворошиловград" став "Книгою року Бі-Бі-Сі" 2010 р. У 2006 р. лауреатом премії "Книга року Бі-Бі-Сі" став інший роман С.Жадана "Капітал".