Харківська обласна філармонія в суботу, 26 листопада, відкриє новий цикл концертів "Музика і живопис". Перший концерт циклу буде присвячений темі жіночої краси в мистецтві - від Боттічеллі до Ренуара. "У цей вечір два самостійних види мистецтва об'єднаються, щоб створити новий, ні на що не схожий концерт. Картини таких геніальних художників, як да Вінчі, Боттічеллі, Ренуар, у співдружності з видатними Шубертом, Боккеріні, Шопеном, Дебюссі і багатьма іншими композиторами розкриють новий сенс як полотен, так і музичних творів", - повідомили "SQ" у філармонії.

У ході концерту кандидат мистецтвознавства Олег Коваль розповість відвідувачам про ті часи, коли створювалися геніальні картини, і про їх авторів.

У програмі концерту, зокрема, пролунає "Ave Maria" Баха-Гуно і твори французького композитора Моріса Равеля: інтродукція та алегро для арфи, струнного квартету, флейти і кларнета. У філармонії підкреслили, що цей твір не лунав у Харкові вже більше десяти років.

Довідка "SQ". Також у цьому сезоні Харківська філармонія відкрила оновлений цикл концертів "Музика при свічках". Окрім музики, відвідувачі можуть почути історії про кохання композиторів 18-20 ст.