Харьковские писатели-фантасты Д. Громов и О. Ладыженский написали новый роман в трех томахРоботу над новим романом у трьох томах завершили харківські письменники-фантасти Дмитро Громов і Олег Ладиженський (працюють під спільним псевдонімом Генрі Лайон Олді). Про це повідомив "SQ" О.Ладиженський. За його словами, тритомник називається "Urbi et Orbi, або Місту і Світу". Перший том "Дитя Ойкумени" вийшов у вересні, другий - "Королева Ойкумени" - вийде в листопаді, буквально днями була закінчена робота над третім томом - "Вигнанка Ойкумени". Рукопис передано у видавництво "Ексмо" (Москва, Росія). Планується, що третій том вийде в лютому 2011 р.

Як зазначив О.Ладиженський, дія роману відбувається на вкрай упорядкованій демократичній планеті. Головна героїня - дівчина, яка народилася телепатом.

Як зазначив О.Ладиженський, про творчі плани письменників говорити поки рано, тому що після написання книги йде період релаксації. Йде поточна робота з перевидання уже написаних книг. Наприклад, у серії "Легенди" були випущені книги "Шлях меча" і "Месія очищує диск". У листопаді вийде книга "Алюмо", в січні - "Герой повинен бути один". Перші тиражі невеликі - по три тисячі, вони будуть додруковуватися у міру розпродажу книг. Видає книги "Ексмо".

За словами письменника, "Шлях меча" вже з'явився на прилавках Москви і Києва, у Харкові його поки немає. "Це проблеми торговельних мереж. Вони лінуються, пропускають інформацію про вихід нових книг, чекають, поки книги покажуть себе в Росії. У результаті, коли книги доходять до харківського ринку, це вже не новинка", - зазначив О.Ладиженський.

Окрім того, за словами О.Ладиженського, кілька написаних тандемом книг перекладені французькою мовою - "Шлях меча" у трьох томах і роман "Заповіді". Зараз підписаний контракт на переклад ще двох книг. "Коли вийдуть, тоді і скажемо, які книги. Ринок збуту цих книг - Євросоюз", - зазначив О.Ладиженський.

Довідка "SQ". Загальний тираж книг, написаних Г.Л.Олді за останні 15 років складає 1,5 млн. примірників. Д.Громов та О.Ладиженський мешкають у Харкові в одному будинку, в одному під'їзді, але на різних поверхах.