Будівля та спортивно-тренувальні майданчики старого цирку в Харкові будуть реконструювати волонтери з 6 країн. Про це "SQ" повідомили в молодіжному центрі європейського співробітництва "Планета ХХI", де було розроблено даний проект. Реконструкція буде проходити з 25 липня до 8 серпня спільно з ДП "Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів" і підтримки благодійного фонду "ДАР".

Учасники проекту - 12 молодих людей від 18 до 30 років з Азербайджану, Німеччини, Іспанії, Франції, Чехії, Японії.

Як зазначила віце-президент центру "Планета XXI" Олена Хачерашвілі, участь іноземних волонтерів дасть "ще один позитивний результат - підштовхне українську молодь до міжкультурного діалогу, вивчення інших культур, побуту і традицій, до руйнування мовних бар'єрів і розвитку толерантності".

Довідка "SQ". Старий цирк був побудований у 1905-1906 рр. за проектом архітектора В. Хрустальова як цирк-театр Генріха Грікке. Після переїзду харківського цирку в нову будівлю, в старому цирку відкрився філіал всесоюзної дирекції з підготовки циркових атракціонів та номерів циркового мистецтва для цирків України та далекого зарубіжжя.

На базі дирекції працює дитячо-юнацька студія циркового мистецтва "Старий цирк". За останні десять років навчання тут пройшли понад 300 дітей.