Харківський "Театр на Жуках" бере участь у міжнародному театральному таборі в Чехії, в замку Хартенберг, який відновлюється силами чеських ентузіастів і волонтерів з різних країн світу. Про це 7 липня повідомив "SQ" продюсер театру Дмитро Терновий. За його словами, на міжнародному форумі, на відміну від традиційних фестивалів, де зазвичай увага приділяється поданню вистави в рамках конкурсної програми, головний акцент зроблений на обміні творчим досвідом. Такий формат заходу запропонував "Театр на Жуках", який і став одним з ініціаторів проекту. У замок з'їхалися представники трьох країн: Польщі (театр "Крик", Мажево), Франції (Регіональний центр драматичного мистецтва, Клермон-Ферран) та України ("Театр на Жуках"). Вони беруть участь в акторських тренінгах та майстер-класах. Театральний табір відкрився 5 липня і триватиме до 10 липня. Учасники проекту живуть в умовах наметового містечка.

Д. Терновий також додав, що театр на території замку покаже виставу "Дванадцята ніч" за п'єсою Вільяма Шекспіра. "Ми чекаємо цієї події з особливим трепетом, оскільки вперше виступимо просто неба, на справжніх грубих дерев'яних підмостках - все це наче просякнуто духом шекспірівського часу", - відзначив він.

Довідка "SQ". "Театр на Жуках" (від скороченої назви сел. Жуковського, на території якого розташований театр) свій перший спектакль ("Вибір" за п'єсою Григорія Горіна "Забути Герострата") показав 16 грудня 2007 р. Ця дата стала днем народження театру. Колектив складається переважно з непрофесійних акторів. Театр має у своєму розпорядженні камерний зал, розрахований на 40 глядачів, який обладнаний у приватній гімназії "Очаг".