Директор Українського культурного центру (УКЦ) "Юність" Олександр Гава не вірить у те, що після входження до КП "Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв" УКЦ "Юність" продовжити працювати в тому ж режимі. О.Гава заявив, що слова начальника управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова про те, що співробітників УКЦ не звільнять, не підтверджуються наказом управління від 17 січня. У документі сказано про припинення трудових відносин з працівниками і необхідності подати дані про них у центр зайнятості. "У рішенні облради від 23 грудня 2010 р. йдеться не про ліквідацію культурного центру, а про його об'єднання з іншими організаціями. Це означає, що звільняти співробітників і реєструвати їх у центрі зайнятості не потрібно, але мене наказом зобов'язують це зробити", - заявив О.Гава. У зв'язку з тим, що пункти наказу не відповідають Цивільному кодексу та Кодексу законів про працю України, він подав позов до Комінтернівського районного суду Харкова.

"Ми звертаємося до всіх, у першу чергу до українців, що мешкають у нашій країні і за кордоном, не тому що я хочу зберегти своє робоче місце, а щоб зберегти Український культурний центр". - заявив О.Гава. За його словами, у 2012 р. УКЦ виповнюється 20 років. В "Юності" займаються і проводять заходи національно-культурні товариства татар, греків, грузинів, азербайджанців, збираються патріотичні громадські організації та творчі колективи, проходять фестивалі різних напрямків, літературні вечори, відбіркові тури музичного фестивалю "Червона рута". У центру є три невеликі кімнати й один зал, де репетиції та виступи проходять з ранку до вечора без вихідних. У центрі працює 40 осіб. "Усі будинки культури Харкова перейшли у приватну власність або продані, але колективи збираються, виступають в УКЦ. Вони не просять купити їм костюми, інструменти. Вони просять одного - дати можливість показати свою творчість на сцені, тому що у них немає грошей орендувати інші сцени", - зазначив О.Гава. В УКЦ сцена надається колективам безкоштовно.

Довідка "SQ". КП "Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв об'єднає Харківський обласний культурний центр народної творчості, УКЦ "Юність" та обласну художню галерею "Мистецтво Слобожанщини". Д.Кузнєцов повідомив, що об'єднання проводиться для виключення дублювання функцій трьох установ. За його словами, всі творчі колективи, які діють при трьох установах культури, зможуть продовжити свою діяльність, площа використовуваних приміщень теж не зменшиться. Д.Кузнєцов повідомив, що буде проведена формальна процедура звільнення співробітників з колишніх структур і зарахування до нової, кадровий склад частково буде переглянутий.