Збірна Італії вийшла до півфіналу футбольного чемпіонату Євро-2012. Чвертьфінальний матч між командами Англії та Італії завершився внічию 0:0 в основному часі. У додатковий час командам теж не вдалося відкрити рахунок. Серія пенальті закінчилася з рахунком 2:4 на користь Італії. Зустріч пройшла в Києві, на стадіоні "Олімпійський". На матчі були присутні понад 64 тис. уболівальників. Головний арбітр - Педро Проенса (Португалія).

У півфіналі збірна Італії зіграє з комнадой Німеччини. Матч відбудеться в четвер, 28 червня, у Варшаві (початок - о 21:45).

Склади команд.

Англія: Харт - Джонсон, Террі, Лескотт, Коул - Паркер, Джеррард, Мілнер (Уолкотт, 61), Янг - Руні, Уелбек (Керролл, 60). Тренер - Рой Ходжсон.

Італія: Буффон - Бальдзаретті, Бонуччі, Барцальї, Абате (Маджіо, 90) - Де Россі (Ночеріно, 80), Пірло, Маркізіо, Монтоліво - Балотеллі, Кассано (Діаманті, 78). Тренер - Чезаре Пранделлі.

Довідка "SQ". За даними спортивних сайтів, Англія тільки один раз перемагала Італію в офіційних матчах - у відборі до ЧС-78. Крім цієї зустрічі, в п'яти інших іграх англійці забивали лише одного разу й брали очки тільки раз. Унічию 0:0 завершився останній офіційний поєдинок суперників, який був зіграний ще у 1997 р. Команди не зустрічалися навіть у товариських матчах з березня 2002 р., тоді Італія перемогла в гостях 2:1.