Голландські вболівальники на сайті вболівальників футбольної збірної Нідерландів подякували харківській владі за організацію маршів уболівальників перед матчами збірної Нідерландів на Євро-2012. Голландські фани відзначили, що для організації такого заходу потрібна співпраця міської влади, міліції, голландкої поліції і самих уболівальників.

Також голландці заявили, що вони дуже вдячні харків'янам, яких вони зустріли в місті, зокрема, волонтерам із санаторію "Роща", персоналу ресторану "Ріоні", співробітникам фан-зони на пл.Свободи та організаторам "Orange camp" у Журавлівському гідропарку. "Харків подарував нам спогади про сповнених щастя, веселих, люблячих, турботливих, дивовижних людей, які в ньому живуть. Дякуємо вам, харків'яни!", - сказано в зверненні.

Крім того, голландські вболівальники висловили думку, що головний тренер збірної Нідерландів Берт ван Марвейк має залишити свій пост. За їхніми словами, команду також повинні залишити кілька гравців, а в цілому збірна вимагає "нової молодої крові".

Довідка "SQ". Збірна Нідерландів з футболу провела в Харкові на стадіоні "Металіст" три матчі групового етапу Євро-2012 і всі їх програла: 9 червня з Данією - 0:1, 13 червня з Німеччиною - 1:2 і 17 червня з Португалією 1:2. За підсумками цих зустрічей команда вибула з турніру.

Перед матчами збірної Нідерландів Харковом проходили марші голландських уболівальників, у яких, окрім мешкнаців Країни тюльпанів, брали участь і харків'яни. Багато голландців на останньому марші несли плакати "Дякую, Харків".