Сегодня на Журавлевке закроют "Orange camp"

У таборі голландських уболівальників "Orange camp" у Журавлівському гідропарку Харкова 16 червня пройшла прощальна вечірка. Як повідомив сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту з питань підготовки Євро-2012 Олександра Нечипоренка, в неділю після матчу Нідерланди-Португалія більшість голландських фанів відлетить з Харкова. Після цього почнеться демонтаж табору, який перевезуть в Лондон (Великобританія), де в липні розпочнеться літня Олімпіада.Як зазначив О.Нечипоренко, перебування голландців у Харкові пройшло без будь-яких ексцесів, всі сторони залишилися дуже задоволені.

Представник Асоціації голландських уболівальників і комендант "Orange camp" Йоко де Вітт підтвердив, що голландські вболівальники залишилися дуже задоволені часом, проведеним в Харкові. "Я дякую Харкову за привітність і той чудовий прийом, який нам надали. За останні 10 місяців, які ми працювали разом, стало видно, що Харків набув рис істинно європейського міста, а міська влада ясно зрозуміла, що потрібно зробити для уболівальників, щоб чемпіонат став справжнім святом. Коли ми йшли першою ходою по місту, харків'яни дивувалися тому, що відбувалося. А на другой ході ми бачили тисячі людей, які приєднувалися до маршу, йшли разом з нами до стадіону, підтримували нашу збірну. Ми дійсно стали ближчі одне одному", - зазначив він.

Йоко де Вітт також повідомив, що голландців в Україну найбільше вразила дешевизна пива і їжі, в тому числі в хороших ресторанах. Особливе враження, за його словами, на вболівальників також справила фан-зона пл.Свободи і безліч зелених парків. Удень голландці відвідували визначні пам'ятки Харкова, а вночі ходили в нічні клуби міста.

Довідка "SQ". 17 червня на стадіоні "Металіст" пройде матч третього туру групового етапу Євро-2012 Нідерланди - Португалія. Початок о 21.45. Це останній матч Євро-2012 у Харкові.