Притулок для бездомних тварин на пр. Гагаріна, 358 планують відкрити до Євро-2012. Про це 14 вересня під час засідання комісії Харківської міськради з промисловості, економічного розвитку і власності повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За його словами, цього року буде закінчений ремонт корпусу ветеринарної клініки, закладений фундамент і цоколь під вольєри на 500 тварин. "Наступного року все необхідне для роботи притулку для бездомних тварин буде зроблене", - зазначив Р.Нехорошков.

Також під час засідання комісії директор Департаменту житлового господарства повідомив, що КП "Центр поводження з тваринами", який працює в Харкові, не вистачає грошей на оплату комунальних послуг та проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань поводження з тваринами і гуманного ставлення до них, а також з питань обов'язкової реєстрації тварин. Тому підприємство просить депутатів на найближчій сесії міськради підтримати питання про виділення центру на вищезазначені цілі 45 тис.грн.

Довідка "SQ". Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно з якою регулювання чисельності бездоглядних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, перетримування тварин та ін.

У рамках створення центру з утримання тварин з міськбюджету виділено 3,5 млн.грн., 1,7 млн.грн. - на капітальний ремонт об'єктів на пр. Гагаріна, 358 і пр.Гагаріна, 360.

Міжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана" також планує побудувати під Харковом притулок для бездомних тварин. Притулок буде створений на території занедбаного в 90-і роки дитячого табору "Сонячна галявина" (в районі с. Черкаська Лозова Дергачівського р-ну).