Поліція Варшави (Польща) 12 червня за порушення громадського порядку затримала понад 180 осіб, близько 150 з яких є поляками, а 20 - росіянами. Також серед затриманих - іспанці й угорці. Про це повідомив "УНІАН" з посиланням на прес-секретаря варшавської поліції Мачея Карчинського.

Він зазначив, що бійки влаштовували не польські або російські вболівальники, а футбольні хулігани. Прес-секретар поліції Варшави повідомив, що за безпекою в місті вчора стежили близько 6 тисяч правоохоронців, які для припинення порушень використовували сльозогінний газ, водомети й гладкоствольну зброю.

Як зазначив М.Карчинський, поліція "мала інформацію про плани російських і польських псевдовоблівальників побитися в центрі Варшави, але великих зіткнень поліції вдалося не допустити". Він підкреслив, що хулігани знищили один поліцейський автомобіль. Поранення отримали 10 поліцейських.

Частина затриманих, які перебували в стані сильного алкогольного сп'яніння, доправлені до витверезників. За словами М.Карчинського, у деяких затриманих вилучено, зокрема, кастети.

Довідка "SQ". Раніше ЗМІ повідомили, що більшість зіткнень між російськими та польськими футбольними хуліганами сталися 12 червня під час ходи російських уболівальників на Національний стадіон у Варшаві та біля фан-зони в центрі столиці Польщі. В ході, за даними польських правоохоронців, взяли участь близько 5 тисяч росіян.

Матч Польща-Росія пройшов 12 червня на Національному стадіоні і закінчився з нічийним результатом - 1:1.