Сегодня Харьков примет свой второй матч Евро-2012

Сьогодні, 13 червня, на стадіоні "Металіст" пройде другий матч Євро в Харкові: о 21.45 на поле вийдуть команди групи В - Нідерланди та Німеччина. Головний арбітр зустрічі - Йонас Ерікссон (Швеція).

До сьогодні ці дві збірні зустрічалися 23 рази. Голландці перемогли у 8 матчах, 9 раз вони зіграли внічию і в 6 випадках поступилися. На чемпіонатах Європи команди провели два матчі: один раз перемогли голландці (ЧЄ 1992 р.), один раз поєдинок завершився внічию (ЧЄ 2004 р.). В останє Німеччина і Голландія провели товариський матч у листопаді 2011 р. - з рахунком 3:0 перемогли німці.

З 10.00 у Харкові почне працювати фан-зона на пл.Свободи. У програмі заходів - прогноз на сьогоднішні матчі тхора-віщуна Фреда (15.54) і виступ нідерландського діджея Арміна ван Бюрена (17.40). Окрім того, о 18.30 від пл.Свободи до стадіону "Металіст" розпочнеться чергова хода голландських уболівальників.

Нагадаємо, що в день матчу в Харкові зміниться рух транспорту. Навколо стадіону "Металіст" створять транспортний периметр, обмежений пр. Гагаріна - пл. Руднєва - пр. Московським - вул. Польовою - пров. Золотим - пр. Гагаріна. З 6.00 ранку до 2.00 ночі проїзд на територію периметра буде обмежений, за 4:00 до проведення матчу рух транспортних засобів у межах периметра забороняється.

Метро сьогодні працюватиме цілодобово. Однак станції "Спортивна" і "Метробудівників ім.Ващенка" закриті для висадки та посадки пасажирів (поїзди на цих станціях не зупиняються).

Крім того, вдень частково перекриють центр міста через проведення голландськими уболівальниками ходи від площі Свободи до стадіону. Хода розпочнеться за 3 години до матчу і пройде за колишнім маршрутом: вул. Іванова - вул. Пушкінська - вул. Короленка - пл. Конституції - пр. Московський (від пл. Конституції, 12 до Харківського моста) - Червоношкільна набережна - вул. Шота Руставелі - пл. Руднєва - пр. Гагаріна - вул. Плеханівська - вул. Кірова - вул. Тарасівська.

Телетрансляцію матчу будуть вести канали "Україна" і "Футбол".

Довідка "SQ". Чемпіонат Європи з футболу, який приймають Польща та Україна, був відкритий 8 червня у Варшаві (Польща). Він триватиме до 1 липня. Харків прийме три матчі групового етапу, в усіх поєдинках зіграє збірна Нідерландів: 9 червня зіграла зі збірною Данії (рахунок - 0:1), 13 червня (початок о 21.45) зіграє зі збірною Німеччини і 17 червня (21.45) - Португалії. Всі матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".

У день матчу Голландія-Німеччина в Харкові буде близько 10 тисяч голландських і 10 тисяч німецьких уболівальників. Усього очікується до 50 тисяч іноземних і українських уболівальників.

Збірні Нідерландів і Данії прилетіли до Харкова вчора, 12 червня. Футболісти з Голландії зупинилися в готелі "Superior Golf & SpaResort", а збірна Данії - на базі в сел.Високий. Вчора на стадіоні "Металіст" пройшли відкриті тренування команд.