Національний банк України (НБУ) направляє готівкові гривні до європейських країн. Про це заявив голова НБУ Сергій Арбузов під час зустрічі з головою Національного банку Швейцарії Філіпом Хільдебрандом. "Для зняття бар'єрів між нашими країнами і заради зручності туристів, які планують відвідати Україну під час чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, ми вже направляємо до Європи гривню. Тобто мешканці європейських країн зможуть придбати українську валюту ще до приїзду в Україну", - повідомив голова НБУ. С.Арбузов також виступив з ініціативою відкриття представництва українського державного банку в Швейцарії (http://www.bank.gov.ua).

"УкрСиббанк" спростував інформацію про скорочення банком діяльності у сфері роздрібного бізнесу. "Щоб прояснити ситуацію нашим клієнтам, нагадуємо, що "УкрСиббанк" не має намірів змінювати свою стратегію і тим більше припиняти свою діяльність у сфері роздрібного бізнесу. Починаючи з 2010 р., стратегія банку спрямована на розвиток нових послуг для індивідуальних клієнтів з особливим акцентом на депозитні продукти та споживче кредитування, розвиток фінансових послуг для корпоративних клієнтів. Ми фокусуємося на співпрацю з міжнародними компаніями, використовуючи досвід і широку торговельну мережу "BNP Paribas Group" на міжнародному ринку. (http://www.ukrsibbank.com)

Довідка "SQ". 28 листопада низка ЗМІ, посилаючись на "Економічні вісті", повідомили, що "УкрСиббанк" почав шукати покупця на свій роздрібний бізнес. За словами обізнаних джерел "ЕІ" на фінансовому ринку, представники групи "BNP Paribas SA", яка володіє майже 85%-им пакетом акцій "УкрСиббанку", активно намагаються знайти покупця на велику частину відділень банку, а також його роздрібний бізнес. У прес-службі банку до моменту здачі номера до друку не змогли ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

"УкрСиббанк" (Харків) заснований 1990 р. На початок жовтня 2011 р. "BNP Paribas SA" (Франція) володів 84,9995% статутного капіталу банку, Європейський банк реконструкції та розвитку - 15%. Регіональна мережа банку становить близько 700 відділень. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2011 р. за розміром загальних активів (42,235 млрд. грн.) Банк посідав п'яте місце серед 175 діючих у країні банків. У січні-вересні 2011 р. "УкрСиббанк" отримав 1,395 млрд. грн. збитку. Статутний капітал банку складає 7,512 млрд. грн. 28 листопада банк повідомив, що збільшує статутний капітал на 18% до 8,872 млрд.грн.

"ВТБ Банк" 29 листопада в повному обсязі та вчасно виплатив відсотковий прибуток з облігацій серії С за 3-й відсотковий період. Загальна сума виплаченого прибутку досягла 8 млн. 976 тис. грн., що становить 29,92 грн. на одну облігацію. Розміщення облігацій серії С загальною номінальною вартістю 300 млн. грн. було здійснено 3 березня 2011 р. на ПАТ "ФБ "Перспектива" через уповноваженого андеррайтера ТОВ "Інвестиційний Капітал України". Термін обігу облігацій серії С - до 19 січня 2015 р. Умовами випуску облігацій серії С передбачена річна оферта. Ставка прибутковості на 1 - 4 відсоткові періоди встановлена ​​на рівні 12% річних. (http://www.ukrbanks.info)