"Очікуване здорожчання комунальних послуг у зв'язку зі здорожчанням газу не відіб'ється на ринку оренди житла в Харкові. Не буде ні пожвавлення, ні зменшення кількості угод. Зараз уже ніхто не повірить у чутки, що, наприклад, цього року буде кінець світу і ринок нерухомості завалиться", - заявила "SQ" віце-президент Всеукраїнської гільдії ріелтерів Наталія Шкільова.

За її словами, зараз ринок оренди житла працює стабільно, люди здають і беруть квартири в оренду, є попит і пропозиція. Звичайно, буде більше попиту, коли студенти почнуть орендувати квартири, але цей процес уже почався в зв'язку зі вступною кампанією до ВНЗ. "Усі дешеві квартири вже розібрали в оренду. Життя триває, і потреба в житлі є і буде", - відзначила Н. Шкільова.

За її словами, зараз оренда однокімнатної квартири на місяць, наприклад, в районі ХТЗ коштує 1,4 -1,6 тис.грн., а на Олексіївці - 1,6 -1,8 тис.грн.

Довідка "SQ". В Україні очікується здорожчання комунальних послуг у зв'язку з тим, що для комунальних підприємств газ здорожчав на 50%.