Сесія Харківської облради 29 листопада погодила клопотання ДК "Укргазвидобування" про одержання, без проведення аукціону, спеціального дозволу на користування надрами, які входять до зони виробничої діяльності ГПУ "Шебелинкагазвидобування" ДК "Укргазвидобування".

Як повідомляється в пояснювальній записці проекту погодження, йдеться про видобування корисних копалин Безпалівського газоконденсатного родовища (розташоване в межах Зміївського р-ну), а також про розширення меж ділянок Червоноярського газоконденсатного родовища (в межах Красноградського р-ну) і Східно-Медведовського газоконденсатного родовища (в межах Нововодолазького р-ну).

Довідка "SQ". ГПУ "Шебелинкагазвидобування" є базовою виробничою структурною одиницею ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз Україна", яке забезпечує 43% загального видобутку газу в Україні. У Харківській області видобувається 8,6 млрд.куб.м газу на рік, в Україні - 20 млрд.куб.м газу на рік. ГПУ "Шебелинкагазвидобування" видобуває 7,5 млрд.куб.м газу на рік з 38 родовищ.