Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ) почало будівництво футбольної бази для Євро-2012 у Харкові на території бази відпочинку "Сонячний". Про це 27 жовтня повідомив журналістам начальник залізниці Віктор Остапчук. За його словами, в 2010 р. планується освоїти 15 млн. грн., загальна вартість проекту будівництва бази - 45-50 млн.грн. коштів залізниці.

За словами начальника ПЗ, ведуться роботи з установки каркаса трибун навколо стадіону, а також розпочато будівництво готелю. "До 1 січня будуть повністю змонтовані каркаси під трибуни, футбольне поле будуть робити навесні 2011 р. і інші роботи теж будуть закінчені 2011 р.", - заявив В.Остапчук.

За його словами, на території бази знаходитимуться 5-зірковий готель на 85 місць, спортивно-оздоровчий центр з двома басейнами, 2-3 тренувальних поля зі штучним покриттям. "Стадіон на 10 тис. місць буде майже повністю закритим, щоб він був не гірше, ніж стадіон "Металіст", - зазначив начальник залізниці.

Він також уточнив, що один басейн буде тренувальним, другий буде оснащений трибунами. "Це моя мрія, щоб був комплекс для нашої збірної команди з синхронного плавання, крім цього, на базі басейну планується організувати театр синхронного плавання. У ньому зможуть виступати спортсменки з команди з синхронного плавання після закінчення спортивної кар'єри", - зазначив В.Остапчук.

Довідка "SQ". За вимогами УЄФА, до Євро-2012 у Харкові має бути дві тренувальні бази для футболістів. Наразі готова одна навчально-тренувальна база ФК "Металіст" у сел.Високий.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань.

Згідно складеного календаря у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.