На ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" ще не надійшли кошти, які Кабінет міністрів виділив на погашення заборгованості із зарплати на підприємстві. Про це в телефонному інтерв'ю повідомили "SQ" у відділі економіки заводу. "Очікуємо надходження коштів найближчим часом", - зазначили на підприємстві.

За кілька годин на заводі ім.Шевченка з посиланням на керуючого санацією заводу Олександра Байдацького заявили "SQ", що гроші від ДК "Укроборонпром" у розмірі 10 млн.грн. завод отримав 6 вересня. На 27 вересня на виплату зарплати було витрачено 2,31 млн.грн. Зараз проводиться розрахунок для виплати заборгованості із зарплати при звільненні співробітників і формуються платіжні відомості для виплати поточної заборгованості.

У профкомі ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) повідомили, що заборгованість вже почали погашати і планують закінчити цю роботу до 1 жовтня.

Нагадаємо, що, за даними Харківської облдержадміністрації на 14 вересня, Кабінет міністрів виділив 100 млн. грн. для погашення заборгованості із заробітної платні на підприємствах України, з яких 19 млн. грн. направлено до Харкова (9 млн.грн. - заводу ім. Малишева, 10 млн. грн. - заводу ім. Шевченка).

Довідка "SQ". У червні 2012 р. заборгованість із зарплати на заводі ім. Шевченка становила близько 30 млн.грн., на заводі ім. Малишева - 11,3 млн.грн. 6 вересня під час візиту до Харкова прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що до кінця тижня на заводі ім.Шевченка почнуть виплачувати борги із зарплати.

Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки.

Завод ім.Малишева з 2011 р. входить до складу ДК "Укроборонпром". Основні напрямки роботи підприємства - виконання контракту з Таїландом на виробництво танків "Оплот", виробництво БТР-4 для Іраку, постачання силових установок для танків до Китаю і Пакистану, виробництво комплектуючих для БТР-3Е для Таїланду.