Аграрії Харківської області засіяли 246 тис. га ранніми зерновими, разом з іншими посівами у весняному комплексі польових робіт це становить 93% запланованих площ. Про це в ефірі обласного радіо повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Віталій Алексейчук, передав офіційний сайт ХОДА.

За словами В.Алексейчука, Зачепилівський, Золочівський, Борівський, Красноградський і Чугуївський райони давно закінчили сівбу ранніх зернових і сіють цукровий буряк, соняшник, кукурудзу.

В.Алексейчук зазначив, що складність весняно-польових робіт цього року полягає в тому, що весь комплекс робіт необхідно виконувати одночасно. "Зараз незрозуміло, де ранні, а де пізні посіви, тому що прийшов час сіяти і соняшник, і кукурудзу, а в той же час треба сіяти ячмінь, овес, горох і цукровий буряк, тобто весь комплекс робіт потрібно проводити одночасно. Тому сьогодні велике навантаження на техніку і на керівників господарств з організації проведення весняно-польових робіт", - зазначив заступник голови ХОДА.

Він повідомив, що в області вже посіяно 53% цукрових буряків, понад 21% соняшнику. "Поставлено завдання за сьогодні закінчити посіви всіх ранніх зернових, до 29 квітня завершити посів цукрового буряка, до 2 травня необхідно закінчити сівбу соняшнику, до 10 травня - посів кукурудзи, сої та інших бобових культур і до 15 травня - пізніх культур: гречки, проса та інших. Також ми повинні до 10 травня посіяти і посадити овочі і картоплю", - заявив він.

В.Алексейчук також повідомив, що більшість озимих в області знаходяться в доброму та задовільному стані. "Були побоювання, що буде поганий стан озимини, але завдяки своєчасній підгодівлі ми маємо сьогодні непогані показники", - підкреслив він.