Чистий прибуток Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) за підсумками першого кварталу склав 8,4 млн. грн. Про це банк повідомив у своєму фінансовому звіті. Порівняно аналогічного періоду минулого року чистий прибуток ПУМБу скоротився у 3,1 рази. Разом з тим, банк істотно наростив обсяг активних операцій - на 1,9 млрд. грн., або на 10,5%. Так, якщо на початок року активи ПУМБу становили 18,1 млрд. грн., то до початку квітня вони досягли 20 млрд. грн. (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". Перший український міжнародний банк (ПУМБ) заснований 1991 р. За класифікацією НБУ входить до першої групи банків (найбільші). Регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 126 відділень. На 1 жовтня 2010 р. активи банку становили 2 млрд. 231,8 млн. дол. За 2010 рік банк отримав чистий прибуток у розмірі 235,4 млн. грн. Найбільшим акціонером банку є ТОВ "СКМ Фінанс" (99,87% акціонерного капіталу), яке, у свою чергу, контролює бізнесмен Рінат Ахметов.

Спостережна рада банку "Форум" звільнила Ярослава Колесника з посади голови правління (був головою правління 5 років) і призначила на цю посаду Вадима Березовика (до цього очолював роботу з управління ризиками та реструктуризації кредитного портфеля на посаді члена правління за ризиками). Зміна підлягає затвердженню з боку відповідних регулюючих органів. Також спостережна рада призначила членом правління Сибіль Кройсс, яка очолить напрямок ризик-менеджменту банку "Форум" замість В.Березовика. (Http://www.forum.ua)

Довідка "SQ". Як відзначають експерти, новий голова планує активізувати роботу з проблемними позичальниками і реструктуризувати кредити, що дозволить "Форуму" вийти на прибуткову діяльність. ПАТ "Банк "Форум" (Київ) створене 1994 р., входить до групи найбільших банків України за класифікацією НБУ. Основним акціо нером банку з пакетом в 89,3% акцій є "Commerzbank AG" (Німеччина). На 1 квітня 2010 р статутний капітал банку склав 2 млрд. 260 млн. грн., обсяг чистих активів - 17 млрд. 135 млн. грн., валюта балансу - 23 млрд. 399 млн. грн. За результатами роботи за січень-липень 2010 р., згідно даних Асоціації українських банків, збитки АКБ "Форум" склали 1,899 млрд. грн.

"Імексбанк" відкрив відділення в Хмельницькому (на вул.Проскурівській, в торговельному центрі "Променад-Олександрівський"). У новому відділенні клієнти банку - юридичні та фізичні особи - можуть відкрити депозитні рахунки в національній або іноземній валютах, скористатися розрахунково-касовим обслуговуванням, зробити обмін валют, скористатися платіжними картами Національної системи масових електронних платежів, міжнародних систем "MasterCard" або "Visa International" та ін (http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". АКБ "Імексбанк" (Одеса) заснований 29 березня 1994 р. Відповідно до класифікації НБУ входить до групи великих банків України. На 1 травня 2010 р. активи - 5,8 млрд.грн., статутний капітал - 795 млн.грн., кредитно-інвестиційний портфель - 4,5 млрд.грн. У травні 2009 р. банк призупинив переговори щодо рекапіталізації банку за допомогою держави. Банк обслуговує більше 20 тис. юридичних осіб і більше 610 тис. фізичних осіб, мережа банку нараховує більше 500 підрозділів.