Національний банк України (НБУ) вимагає від банків більш уважно контролювати справжність банкнот євро. Як повідомив НБУ в листі банкам (№ 11-049/2417), під час проведення футбольних матчів у Європі зафіксовані випадки, коли деякі вболівальники збували в значній кількості підроблені банкноти євро, зокрема, банкноти номіналом EUR50. "Враховуючи зазначене, а також наближення Євро-2012 в Україні, відзначаємо необхідність посилення уваги касирів, що працюють з іноземною готівкою, щодо можливих випадків збуту підроблених банкнот іноземної валюти", - підкреслюється в листі. НБУ доручив банкам здійснювати перевірку справжності банкнот іноземної валюти при ручній обробці обов'язково за допомогою детекторів валют, що забезпечують контроль елементів захисту, зокрема в ультрафіолетовій та інфрачервоній зонах спектра. (http://www.interfax.com.ua)

Нацбанк уводить в обіг з 29 березня пам'ятну монету "Петро Калнишевський" номіналом 10 грн. Як говориться в повідомленні НБУ, ця пам'ятна монета з серії "Герої козацької епохи" присвячена військовому та політичному діячеві XVIII ст., військовому судді, останньому кошовому отаману Запорізької Січі Петру Калнишевському, який під час російсько-турецької війни 1768 - 1774 рр. проявив себе талановитим полководцем. Монета виготовлена ​​зі срібла 925-ї проби. Маса в чистоті - 31,1 г, діаметр - 38,6 мм, тираж - 5 тис. штук. Як повідомлялося, за період 1995-2011 рр. НБУ увів в обіг 418 найменувань пам'ятних монет. У 2012 р. запланований випуск 28 видів пам'ятних монет. (http://www.bank.gov.ua)

Правління "Ощадбанку" 26 березня вирішило реорганізувати філію у відділення в Одеській області. Про це йдеться в повідомленні фінустанови. Реорганізований структурний підрозділ розташований у Кілії по вул. Леніна, 81. Таке рішення прийняте у зв'язку з оптимізацією структури регіональної мережі та переходом на нову систему управління. (http://maanimo.com)

Довідка "SQ". ПАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") входить до групи найбільших банків України. Регіональна мережа нараховує більше 6 тис. установ, які обслуговують клієнтів у всіх регіонах країни. На 1 січня активи "Ощадбанку" склали 73 млрд. 968,5 млн.грн., кредити і заборгованість клієнтів - 58 млрд. 837,9 млн.грн., власний капітал - 17 млрд. 646,9 млн.грн. За 2011 р. прибуток "Ощадбанку" склав 530,991 млн. грн. 100% акцій ПАТ "Ощадбанк" перебуває в державній власності.