На модернизацию харьковских лифтов потратят 100 миллионов гривенЛіфти в Харкові оновлять і модернізують. Виконком Харківської міськради сьогодні, 27 січня, прийняв відповідний пілотний проект під назвою "Модернізація інженерного обладнання житлового фонду Харкова".

Як повідомив під час засідання виконкому харківський міський голова Геннадій Кернес, на реалізацію проекту необхідно 100 млн.грн., які Харків розраховує отримати з державного бюджету. "Ми просимо про це Кабінет міністрів, і нашу ініціативу підтримує прем'єр-міністр Микола Азаров", - зазначив Г.Кернес. За словами мера, проект передбачає модернізацію всього ліфтового господарства міста (у Харкові - 6 тис. 515 ліфтів), а також запровадження бездротової системи диспетчеризації.

"Ми можемо на прикладі Харкова показати всій Україні, як можна модернізувати ліфтове господарство й отримати від цього ефект. Це в тому числі буде відображено і в тарифах", - підкреслив міський голова.

Як зазначив сьогодні в Харкові міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк, в Україні складна ситуація в системі ЖКГ, у тому числі і з ліфтового господарства. "Тому уряд розглядає спільну програму, або пілотний проект, який реалізують у Харкові. У вашого міста є база, є ресурси, і, сподіваюся, є бажання людей мати в будинку ліфт, утримувати його в нормальному стані, вкладати у нього гроші, а не вирізати проводи й спалювати кнопки. Тому Харків буде брати участь у цьому експерименті", - підкреслив А.Близнюк. Він додав, що Харків братиме участь у пілотному проекті не тільки з ремонту й відновлення ліфтів, а й з інших програм, які запропонує уряд.