Швейцарська компанія "Swissport" з 1 грудня почне здійснювати наземне обслуговування в міжнародному аеропорту "Харків". Про це повідомив офіційний сайт компанії DCH, яка є інвестром реконструкції аеропорту. Компанія "Swissport" була визнана найкращим провайдером послуг і отримала право на надання послуг у новому терміналі.

У харківському аеропорту компанія буде займатися реєстрацією пасажирів, трансфером автобусами до борту літака, забезпеченням трапами, центровкою і контролем завантаження повітряних суден. Для обслуговування пасажирів компанія має намір використовувати власні спеціальні низькопідлогові перонні автобуси і трапи. Нове обладнання закуплене і вже знаходиться на території аеропорту.

Довідка "SQ". Компанія "Swissport" вийшла на ринок України в 2006 р. Компанія займається наданням послуг з наземного обслуговування в аеропорту "Бориспіль".

Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки Харкова до проведення фінальних ігор Євро-2012. Реконструкція почалася після того, як 1 квітня 2008 р. компанія "Нью Системс АМ" (входить до групи "DCH") виграла конкурс на оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту. Будівництво та реконструкцію харківського аеропорту планується завершити до 2011 р. Аеропорт буде мати максимальну пропускну здатність 25,5 тис. пасажирів за 10 годин. Таку пропускну здатність забезпечать новий термінал з пропускною спроможністю 13 тис. пас., існуючий термінал - 2,5 тис. пас. і тимчасовий термінал - 10 тис. пас.