Тарифы на воду в Харькове повышены

Національная комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомуслуг), змінила КП "Харківводоканал" тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Нацкомуслуг встановила такі тарифи на послуги з централізованого водопостачання: для потреб населення Харкова - 2,04 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); для потреб бюджетних установ - 7,61 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); для потреб інших споживачів - 7,61 грн. за 1 куб. м (без ПДВ).

Також Нацкомуслуг встановила такі тарифи на послуги з централізованого водовідведення: для потреб населення - 0,93 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); для потреб бюджетних установ - 5,05 грн. за 1 куб. м (без ПДВ); для потреб інших споживачів - 5,05 грн. за 1 куб. м (без ПДВ).

Довідка "SQ". З 1 лютого 2011 р. тарифи на каналізацію для населення в Харкові складає 1,032 грн./куб.м з ПДВ (11,46 грн. на місяць з людини за відсутності обліку споживання води). Тариф на водопостачання для населення складає 2,268 грн./куб.м з ПДВ (25,17 грн. на місяць з людини за відсутності обліку споживання води).

Нацкомуслуг прийняла рішення про підвищення з 1 березня тарифів на водопостачання і водовідведення для побутових споживачів у середньому на 7,8%.

КП "Харківводоканал" раніше подав до Нацокмуслуг документи на підвищення тарифів для населення, але їх повернули на доопрацювання через помилку в розрахунках.