"Оплата низки послуг, які надають комунальні підприємства харків'янам, не буде включена до тарифу квартплати", - заявив 25 листопада журналістам заступник харківського міського голови Михайло Фатєєв. За його словами, наприклад, посипання взимку прибудинкових доріг і тротуарів та очищення їх від снігу не враховані в тарифі.

Як зазначив директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков, до тарифу також не включені послуги з поточного ремонту покрівлі, дератизації житлових будинків, послуги із забезпечення протипожежною автоматикою та її обслуговування, прибирання горищ.

Ці послуги будуть оплачуватися за рахунок міського бюджету. "Включення подібних послуг до тарифу квартплати збільшило б її вартість у рази", - заявив М.Фатєєв.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня хочуть підвищити тарифи квартплати. Спецвипуск газети Харківської міськради "Харьковские известия" з проектом рішення виконкому міськради про підвищення з 1 січня 2012 р. тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій розповсюдили серед мешканців Харкова. Як сказано в аналізі проекту рішення, що існують з 2009 р. тарифи "не відшкодовують економічно обгрунтовані витрати на надання послуг", через що збитки "Житлкомсервісу" за 9 міс. 2011 р. складе 53,3 млн.грн.

До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).