Лозівський міськвиконком купив квартири для сімей військовослужбовців, які потребують відселення у зв'язку з проведенням утилізації боєприпасів на території 61-го арсеналу Збройних сил України (м.Лозова, Харківська обл., в/ч А0829). Як повідомив офіційний сайт державних закупівель Міністерства економіки України, міськвиконком придбав 14 однокімнатних, 14 двокімнатних та 9 трикімнатних квартир у м. Лозова і 5 однокімнатних, 24 двокімнатні та 5 трикімнатних квартир у сел.Песочін Харківського району. З державного бюджету на купівлю квартир було виділено 19 млн. 288 тис. 868 грн.

Довідка "SQ". Як заявив 7 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 45 сімей військовослужбовців будуть відселені в нові квартири з території військового арсеналу в Лозовій. За словами губернатора, 38 сімей планується відселити у вільні квартири нового житлового будинку в Лозовій. "Для інших пенсіонерів житло будемо купувати на вторинному ринку, або будемо їм пропонувати переїхати в інші населені пункти", - зазначив М.Добкін.

На 61-му арсеналі (м.Лозова, Харківська обл.) Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України в серпні 2008 р. сталася пожежа. На території військової частини почали вибухати боєприпаси. На складах арсеналу їх зберігалося близько 95 тис.т (площа арсеналу - 494 га). Частина з них вибухнула або була розкидана по території арсеналу (за оцінкою Міноборони - розкидано близько 41 тис.т), частина (8,4 тис.т) не постраждала від вибухів і залишилася на складах. Територію арсеналу з розкиданими після вибухів боєприпасами планується розмінувати. Боєприпаси, які не постраждали від вибухів, вивозять на інші склади або утилізують. Їх залишилося вже близько 2 тис.т. Після того як вивезуть усі боєприпаси, арсенал розформують.