П'ять підприємств, що обслуговуються в Спеціалізованій державній податковій інспекції з роботи з великими платниками податків (СДПІ) у м. Харкові, в січні переведені в інші податкові інспекції Харкова. Як повідомили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян СДПІ, це Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", ТОВ "МКС", ЗАТ "ПП "Твін-друк", ТОВ "Альфа -Медіа". Загальна сума податкового боргу цих підприємств становить 90,43 млн.грн.

У той же час на облік до інспекції з інших інспекцій переведені два підприємства ДП "Харківський Облавтодор" і ПрАТ "Вовчанський олійноекстракційний завод" з податковим і неподаткових боргом на загальну суму 488,3 тис.грн.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій перебуває 244 платники податків. Серед клієнтів СДПІ - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП" Завод ім.Малишева ", а також низка банків Харкова.