Борг із зарплати на комунальному підприємстві "Харківблагоустрій" складає близько 9 млн.грн. Про це 25 січня повідомив журналістам директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, працівникам підприємства не платять зарплату вже третій місяць, тобто з листопада.

"Коли працівникам виплатять зарплату, поки прогнозувати складно. Багато чого залежить від своєчасних розрахунків харків'ян за послуги з обслуговування будинків і від бюджетного фінансування. Хоча можу сказати, що в міському бюджеті прописана фінансова допомога "Харківблагоустріою" в розмірі близько 9 мільйонів гривень", - підкреслив Р.Нехорошков.

Довідка "SQ". Міністерство соціальної політики України опублікувало інформацію про підприємства державної та комунальної форм власності, що мають найбільшу заборгованість із зарплати на 1 січня 2012 р. У списку - 50 підприємств, серед яких - КП "Харківблагоустрій".

Як заявив 31 жовтня Р.Нехорошков, протягом року КП "Харківблагоустрій" буде ліквідоване. Його планується об'єднати з КП "Комплекс з вивезення побутових відходів" (КВБО) для оптимізації роботи підприємств. Працівники "Харківблагоустрою" перейдуть в штат КВБО.