Банківська система України працює стабільно і збалансовано і не вимагає проведення додаткового стрес-тестування. Про це 23 січня на черговому засіданні Європейської бізнес-асоціації заявив заступник голови Національного банку України Юрій Колобов. За його словами, банківський сектор демонструє багато позитивних тенденцій. Про це свідчать темпи зростання активів і пасивів у банківській системі. За 2011 р. приріст активів банківської системи становив 11%, кредитів - 9% (у тому числі в національній валюті - 22%), регулятивний капітал - 11%, депозити населення - 13%. Як зазначив Ю.Колобов, темпи зростання головних показників розвитку банків зіставні і навіть дещо перевищують результати, досягнуті банками країн ЄС. За останні шість місяців у жодному банку не була призначена тимчасова адміністрація. (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". Світовий банк рекомендував владі України провести стрес-тестування банків, щоб оцінити потенційну стійкість кредитно-фінансових установ в умовах другої хвилі кризи. "Ми рекомендуємо, враховуючи фінансовий компонент, провести стрес-тест банківського сектора, оскільки існує високий ризик наявності серйозних проблем у банках країн, що розвиваються. Я знаю, що в Україні це вже серйозне питання... Цей ризик ще більше підвищиться, якщо буде друга хвиля кризи" , - повідомив журналістам 20 січня менеджер Світового банку з досліджень глобальної макроекономіки Ендрю Бернс.

Банк "Форум Commerzbank Group" завершив перший етап ребрендингу, в рамках якого мережа відділень банку приводиться у відповідність до нового корпоративного стилю, розробленого за зразком стилю материнської структури - німецького гурту "Commerzbank". У результаті першого етапу ребрендингу протягом 5 місяців було оновлене внутрішнє і зовнішнє оформлення 45 відділень банку "Форум" у Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Харкові, Миколаєві, а також в інших містах, де є відділення банку. Кожне з них тепер працює під новим логотипом банку, повністю змінені і приведені у відповідність зі стилістикою "Commerzbank" фасадні конструкції, атрибути та елементи фірмового стилю відділень. "Належність до групи "Commerzbank" дуже важлива для нас, і ми прагнемо відповідати стандартам нашої материнської структури в усіх аспектах нашої роботи. Ребрендинг відділень - черговий крок у цьому відповідно. Ми плануємо завершити ребрендинг усієї нашої мережі протягом 2012 р.", - зазначив голова правління банку "Форум" Вадим Березовик. (Http://www.forum.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Банк "Форум" працює на українському ринку з 1994 р. і входить до групи великих банків за класифікацією НБУ. Основним акціонером банку з пакетом 96,06% акцій є "Commerzbank Auslandsbanken Holding AG" (Німеччина). На 1 січня 2012 р. статутний капітал банку склав 5,9 млрд грн.

Наглядова рада АТ "Брокбізнесбанк" рішенням від 17 січня призначив Тетяну Нечипоренко заступником голови правління, членом правління. Раніше Т.Нечипоренко більше 20 років обіймала посаду головного бухгалтера, члена правління банку. На посаду головного бухгалтера, директора департаменту бухгалтерського обліку призначена Тамара Камінська. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". АТ "Брокбізнесбанк" засноване 1991 р. Входить до першої групи банків згідно з рейтингом НБУ (найбільші банки). Банк нараховує більше 400 філій і відділень у всіх областях України.