ПАТ "Мегабанк" (Харків) підвів підсумки діяльності у першому півріччі 2010 р. Як повідомив сайт банку, активи фінустанови в першому півріччі збільшилися на 131 млн.грн., або на 4%, і на 1 липня становлять 3,3 млрд.грн. Як повідомила начальник управління стратегічного планування та економічного аналізу банку Ольга Аверіна, зростання активів був забезпечений за рахунок збільшення кредитного портфеля на 239 млн.грн. При цьому, кредитний портфель корпоративних клієнтів зріс на 298 млн.грн., а кредитна заборгованість фізичних осіб знизилася на 59 млн.грн. Кошти клієнтів банку збільшилися на 87 млн.грн., або на 6%, за рахунок зростання залишків на рахунках до запитання як фізичних осіб, так і корпоративних клієнтів.

За словами О. Аверіної, протягом першого півріччя банк здійснював рентабельну діяльність. Прибуток за півроку склав 793 тис.грн. Крім того, за цей період під кредитну заборгованість сформовано резервів на суму 12 млн.грн. до рівня 107 млн.грн., що становить 4,2% загальної кредитної заборгованості клієнтів. Регулятивний капітал банку з початку року виріс на 96 млн.грн. і на 1 липня склав 810 млн.грн. Розвивалася і регіональна мережа "Мегабанку". У першому півріччі було відкрито 4 пункти прийому платежів - у Львові та Харкові, а також одне відділення в Харкові з розширеним переліком операцій. 

Довідка "SQ". ПАТ "Мегабанк" - банк з іноземним капіталом, що діє на ринку банківських послуг України з 1990 р. За станом на 1 липня 2010 р. регіональна мережа банку включає 197 підрозділів, зокрема, 3 філії, 1 представництво, 192 відділення і Головний офіс.