ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" в Харкові очолить колишній начальник головного управління промисловості та енергетики Дніпропетровської облдержадміністрації. Вранці 25 червня на представлення нового директора приїде голова ХОДА Михайло Добкін, прокурор Харківської обл. Василь Синчук і представники міністерства. Про це 24 червня повідомив в.о харківського міського голови Геннадій Кернес.

За його словами, новий директор - "зважений професіонал". "Ми максимально будемо брати участь у міру нашої компетенції у виведенні підприємства з кризи. Було керівництво, яке мислило в одному напрямку, нове керівництво буде мислити в іншому", - зазначив Г. Кернес.

 

Довідка "SQ". Працівники заводу 21 червня оголосили страйк і перекрили рух на вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього було звільнено директора заводу Віктора Гущина: представник Мінпромполітики (керівник профільного відділу) на пікеті працівників заводу 22 червня прочитав наказ про його звільнення.

Заборгованість із зарплати на заводі - близько 20 млн.грн., персонал - близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склало 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн.