Більшість українських банків (137 з 176 діючих) за підсумками шести місяців 2010 р. отримали прибуток. Найприбутковішими залишаються лідери 2009 р. Лідером за розміром чистого прибутку, як і раніше залишається "ПриватБанк" (за 6 місяців він заробив 631 млн. грн.), на другому місці, як і раніше, - державний "Ощадбанк" з результатом 365,3 млн. грн. Єдиним новачком серед найприбутковіших виявився "ОТП Банк", який отримав 236 млн. грн. прибутку (за минулий рік його збиток склав 435 млн. грн.). Потім йдуть фінустанови, які спеціалізуються тільки на роботі з корпоративними клієнтами, - "ІНГ Банк" (прибуток 181,3 млн. грн.), "Креді Агріколь" (166 млн. грн.) І "Сітібанк" (155 млн. грн. ).
(Http://www.unian.net)

Національний банк України (НБУ) скасував постанову про надання кредитів для стимулювання економічного розвитку. Також банківський регулятор затвердив нове положення про надання стабілізаційних кредитів. Скасована постанова мала поліпшити кредитування економіки. Однак в умовах поганого фінансового стану потенційних позичальників це рішення не дало позитивних результатів: за підсумками першого півріччя сукупний обсяг кредитування економіки скоротився на 2,9%. (Http://www.uabanker.net)

"VAB Банк" відновив видачу автокредитів і спростив процедуру розгляду заявок. За словами заступника голови правління - директора з роздрібного бізнесу та дистрибуції банку Цвєтана Петриніна, клієнт може отримати відповідь по своїй заявці на отримання автокредиту протягом двох-трьох годин. При оплаті 50% вартості автомобіля йому не потрібно підтверджувати свої прибутки. Термін автокредитування - до 6 років. Мінімальний розмір авансу - 30%. Річна процентна ставка залежить від суми внесеного авансу і може становити 22,5%. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ВАТ "VAB Банк" ("Всеукраїнський акціонерний банк") створений у 1992 р., згідно класифікації НБУ входить до групи великих банків. Регіональна мережа банку представлена 151 відділеннями в Україні, а також представництвом в м. Будапешті (Угорщина). З жовтня 2006 р. банк входить до складу універсальної фінансової групи "VAB Group".

"Сведбанк" завершив другий квартал з прибутком у розмірі 37,2 млн. грн. Чистий прибуток банку склав 47,5 млн. грн. (за аналогічний період 2009 р. банк показав збиток у сумі 479 млн. грн.). Коментуючи показники за другий квартал, голова правління АТ "Сведбанк" Райнер Мюллер-Ханке зауважив: "Той факт, що ми планомірно показуємо прибуток з початку 2010 р., свідчить про ефективність комплексних антикризових програм, проведених нами протягом останніх 12 місяців. Послідовна робота над реструктуризацією регіональної мережі з акцентом на регіони з високим економічним потенціалом, централізація функцій підтримки, скорочення загальних витрат і, що особливо важливо, ефективне управління проблемними кредитами - всі ці заходи призводять до помітних результатів". (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ Сведбанк (Київ) є правонаступником АКБ "ТАС-Комерцбанк". Працює на фінансовому ринку України 15 років і входить до групи великих українських банків. У 2007 р. 100%-й пакет акцій АКБ "ТАС-Комерцбанк" і його дочірнього банку АКБ "ТАС-Інвестбанк" викупив "Swedbank" (Швеція). 15 червня 2009 р. до своєї роботи на посаді голови правління приступив Райнер Мюллер-Ханке. Він змінив на цій посаді Сергія Тігіпка.