Голова Національного банку України Сергій Арбузов прогнозує, що золотовалютні резерви НБУ до кінця 2011 р. досягнуть 38 млрд. дол. Про це він повідомив журналістам. Глава НБУ додав, що в даний час спостерігається позитивна динаміка в частині обсягу резервів, і така динаміка, на його думку, збережеться до кінця року. Ситуація з обсягом резервів, за словами банкіра, багато в чому залежатиме від платіжного балансу країни. (Http://news.finance.ua)

Довідка "SQ". На 31 травня золотовалютні резерви НБУ склали 37 млрд 867,48 млн. дол.

Банк "Надра" може вийти на прибуткову діяльність у 2011 році. Такий прогноз дав голова ради директорів "Group DF" Дмитро Фірташ. "Прибуток цього року буде досить пристойний, і весь він буде реінвестований", - підкреслив він. За його словами, до кінця 2012 р. банк "Надра" може увійти до п'ятірки найбільших українських банків. "Принаймні, у нас є таке бажання і поставлені такі завдання менеджменту", - зазначив він. Також Д.Фірташ зазначив, що тимчасовий адміністратор Валентина Жуковська впоралася із завданням стабілізації діяльності кредитно-фінансової установи і може зайняти посаду голови правління банку, якщо виявить таке бажання. (Http://news.finance.ua)

Довідка "SQ". Банк "Надра" заснований 1993 р. До початку квітня 2011 р. найбільшими акціонерами фінустанови залишалися "Novartik Trading Limited" (60,9967%) і "Manmade Enterprises Limited" (обидві - Кіпр, 30,7406%). 29 квітня банк завершив розміщення акцій додаткової емісії на 3,5 млрд. грн., у результаті чого його статутний капітал зростає у 9,9 разів - до 3,89 млрд грн. За підсумками додаткової емісії австрійська компанія "Centragas Holding", що належить українським бізнесменам Д.Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%), сконцентрує 89,97% акцій банку. За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 квітня 2011 р. банк "Надра" займав 12-е місце (22,449 млрд. грн.) серед 176 діючих у країні банків.

Розробники технології НСМЕП створили нову картку НСМЕП. Програмне забезпечення фінансових додатків УкрКоін V2.0 забезпечує повну сумісність з попередньою версією УкрКоін V1.02 і дозволяє створювати на одному й тому ж чіпі. На новій платіжній картці можуть бути розміщені стандартні платіжні додатки (платіжні інструменти) НСМЕП - електронний гаманець і електронний чек. Додатково реалізовано суміщення оф-лайн-платіжних додатків з іншими сервісними додатками - соціальними, дисконтними, лояльності та іншими. Платіжні картки виготовлені на чіп-модулі SLE66CL80P, мають подвійний інтерфейс (контактний та безконтактний) і можуть застосовуватися, в тому числі, для оплати проїзду в транспорті. (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". Національна система масових електронних платежів - це внутрішньодержавна банківська багатоемітентна платіжна система масових платежів, у якій розрахунки за товари та послуги, одержання готівки та інші операції здійснюються за допомогою платіжних смарт-карток за технологією, розробленою Національним банком України. Членами системи є 59 українських банків.

Енергогенеруюча компанія ВАТ "Донбасенерго" залучить у Державного ощадного банку України ("Ощадбанк", Київ) кредит на 80 млн.грн. Згідно з оголошенням "Донбасенерго", договір укладено 15 червня 2011 р. Кредит залучається на один рік: з червня 2011 р. до червня 2012 р. Запропонована "Ощадбанком" вартість обслуговування кредиту становить 11,53 млн. грн. (з ПДВ). (Http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "Ощадбанк" заснований 1991 року. Всі його акції належать державі. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2011 р. за розміром загальних активів (59,019 млрд. грн.) Банк займав третє місце серед 175 діючих у країні банків.

"Донбасенерго" експлуатує Старобешівську і Слов'янську ТЕС сумарною встановленою потужністю 2680 МВт. 85,77% акцій генкомпанії належить державній НАК "Енергетична компанія України". У 2010 р. чистий збиток "Донбасенерго" склав 147,938 млн. грн., чистий прибуток зріс на 17,5%, до 3 млрд 33,666 млн. грн.