ПАТ "Родовід банк" переведений із категорії учасників до категорії тимчасових учасників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (довідка № 059Т від 19 травня 2011 р.). Як повідомив фонд, з реєстру учасників (тимчасових учасників) фонду у зв'язку з ліквідацією виключений тимчасовий учасник фонду ТОВ "Діалогбанк". Учасник фонду ВАТ "КБ "Банк "Глобус" змінило назву на ПАТ "КБ "Глобус". Учасник фонду ПАТ "Хоум кредит банк" змінив назву на ВАТ "Банк Схід" (свідоцтво учасника фонду № 157 від 19.05.2011). (Http://www.fg.org.ua)

Міжнародне рейтингове агентство "Moody's" 19 травня переглянуло прогноз за глобальним рейтингом у національній валюті B2 і за рейтингом боргових зобов'язань в іноземній валюті Першого українського міжнародного банку (ПУМБ) з "негативного" на "стабільний". Також агентство підвищило рейтинг банку за національною шкалою з А3.ua до A2.ua і підтвердило всі інші рейтинги банку: рейтинг фінансової стійкості банку E + (BFSR), довгостроковий рейтинг за депозитами в іноземній валюті B3, а також короткостроковий рейтинг за депозитами у національній та іноземній валюті Not Prime. Згідно з повідомленням "Moody's", "зміна прогнозу рейтингів ПУМБ обумовлена стабілізацією показників якості активів банку і поліпшенням його прибутковості в 2010 р., що в поєднанні зі стабільним операційним прибутком, адекватним формуванням резервів і регулятивного капіталу має забезпечити достатню капіталізацію ПУМБ в середньостроковій перспективі". (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Перший український міжнародний банк (ПУМБ) заснований 1991 р. За класифікацією НБУ входить до першої групи банків (найбільші). Регіональна мережа ПУМБ налічує 11 філій і 126 відділень. На 1 квітня 2011 р. активи банку - 20 млрд. грн., за 1-й квартал банк отримав 8,4 млн.грн. Найбільшим акціонером банку є ТОВ "СКМ Фінанс" (99,87% акціонерного капіталу), яке, у свою чергу, контролює бізнесмен Рінат Ахметов.

"OTP Bank" випустив новий продукт - віртуальну платіжну карту "Visa Virtuon". Як повідомила прес-служба банку, ця карта призначена для здійснення безготівкових розрахунків у мережі Інтернет. З її допомогою можна оплачувати комунальні послуги, мобільні рахунки, товари в інтернет-магазинах, бронювати номери в готелях та авіаквитки, брати участь в інтернет-аукціонах і т.д. На віртуальній карті відсутня магнітна смуга, смуга для підпису та PIN-код. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "ОТП Банк" - універсальний банк, надає фінансові послуги для корпоративних і приватних клієнтів, а також суб'єктів малого та середнього бізнесу. Стовідсотковим власником банку є "OTP Bank Plc." (Угорщина). Згідно з даними АУБ, на 1 листопада 2010 р. "OTP Bank" є 10-м найбільшим вітчизняним банком за розмірами активів і капіталу. Банк обслуговує понад 385 тис.кліентов. Його мережа філій на території України об'єднує 197 точок продаж і 2 представництва.