ХТЗ будет выпускать тракторы в Китае
ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) планує створити спільне українсько-китайське підприємство в Китаї. Про це 21 жовтня повідомив журналістам виконавчий директор ХТЗ Сергій Калінін. За його словами, ХТЗ планує вийти на ринок Китаю, а основна умова виходу на ринок цієї країни - локалізація на її території не менше 50% виробництва. У Китаї вже є низка спільних тракторних підприємств - два спільних заводи з Мінським тракторним заводом (Білорусь) і три заводи - з компанією "John Deere" (США).

Як зазначив С.Калінін, ХТЗ уже підписав ліцензійну угоду на виробництво в Китаї тракторів ХТЗ. "Ми не боїмося, що китайці скопіюють наші трактори. Якби вони хотіли це зробити, то вже зробили б. У них була така можливість. Завод планується побудувати в місті Ханчжоу", - повідомив С.Калінін.

За його словами, в ХТЗ уже є два СП у Росії (працюють з 2008 р.), і по одному в Казахстані (з 2008 р.), у Польщі (з 2005 р.) і в Угорщині (з 2005 р.).

Довідка "SQ". Довідка "SQ". ХТЗ виробляє сільгосптракторів, а також дорожньо-будівельну та спецтехніку (на базі тракторів). Окрім того, завод випускає гусеничні тягачі, грячештампувальні заготовки і технологічне оснащення, лиття, товари народного споживання, запасні частини. На заводі працює близько 3 тис.осіб.