Обсяг виробництва ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. Про це 21 червня повідомив заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Георгій Калабін. За його словами, у 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - тільки 20 млн.грн., що недостатньо для нормальної роботи підприємства.

За словами Г. Калабіна, збитки заводу за 2009 р. становили 11,7 млн.грн., за перший квартал 2010 р. - 3,7 млн.грн., дебіторська заборгованість заводу збільшилася і становить 64 млн.грн.

Як відзначив Г. Калабін, уряд країни і ХОДА шукають вихід і ситуації, що склалася. Перший віце-прем'єр міністр Андрій Клюєв під час візиту до Харкова 10 липня дав два доручення щодо заводу ім.Шевченка. Згідно цього доручення, на завод у 2010 р. має надійти замовлення на виробництво устаткування для "Укртелекому" обсягом 30 млн.грн. і замовлення для енергетичної сфери країни на 80 млн. грн. "Це вже істотне завантаження", - зазначив Г. Калабін.

За його словами, заводу потрібна нова команда ефективних менеджерів і дієва допомога Мінпромполітики. Міністерство промислової політики взяло ситуацію на заводі під свій контроль і планує найближчим часом провести колегію, на якій головним буде питання про ситуацію на заводі ім.Шевченка.

Довідка "SQ". Г. Калабін був призначений заступником начальника облуправління промисловості 16 червня. До цього працював на заводі ім.Шевченка заступником директора з економіки. На заводі ім.Шевченка пропрацював 33 роки, починав працювати на посаді електрика.

Ініціативна група працівників ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" 21 червня почала акцію протесту біля прохідної заводу. Робітники вирішили оголосити безстрокову акцію протесту і перекрили проїжджу частину вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Заборгованість із зарплати на підприємстві становить близько 20 млн.грн.

Завод ім.Шевченка виробляє спецтехніку, устаткування для зв'язку, автоматизовані системи управління для АЕС, ТЕС і ГЕС, обладнання для залізниць і газової промисловості.