Чистий прибуток банків України в лютому 2012 р. порівняно з лютим 2011 р. зріс у 2,76 рази - до 583 млн.грн. (у лютому 2011 р. чистий прибуток банків складав 211 млн.грн.). Такі дані містяться у звіті Національного банку України (НБУ) щодо прибутків і витрат банків України за два місяці 2012 р. За даними Нацбанку, чистий прибуток за січень-лютий 2012 р. складе 1,235 млрд.грн. Прибутки банків за два місяці порівняно з аналогічним періодом 2011 р. зросли на 3,1% - до 23,124 млрд.грн., витрати скоротилися на 1,5%, до 21,889 млрд.грн. (http://www.rbc. ua)

Національний банк розраховує, що чемпіонат Європи з футболу підтримає валютний курс гривні. "Курс національний валюти залежить від платіжного балансу. За нашим прогнозом, Євро-2012 дасть нам до 1 млрд.дол. додаткових надходжень, і це позитивно вплине на наш платіжний баланс", - заявив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубіхвост. Чемпіонат Євро-2012 пройде в чотирьох українських містах - Львові, Києві, Харкові та Донецьку з 8 червня до 1 липня. В цей період організатори чемпіонату очікують прибуття в Україну футбольних уболівальників, а також команд футбольних збірних європейських країн, зокрема, Франції, Швеції та Данії. За інформацією директора турніру UEFA Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського, вболівальники з 209 країн купили квитки на матчі. "Найбільш активними є німці, голландці, росіяни, поляки, українці, шведи і данці", - зазначив він. Однак в Україну приїде набагато більше людей, ніж продано квитків на матчі, сподіваються в уряді. "Очікується приїзд від 800 тис. до 1,4 млн. туристів до нашої країни", - заявляла голова Держтуризму Олена Шаповалова. Для перебування в Україні їм необхідно буде сплатити як мінімум проїзд, проживання та харчування, а також, можливо, дозвілля і шопінг. (http://banknews.com.ua)

Українські банки просять Міністерство фінансів дати їм доступ до державних баз даних, щоб точніше оцінювати платоспроможність потенційних позичальників. Експерти Асоціації українських банків звернулися до Мінфіну з відповідною пропозицією. Зокрема, банки хочуть знати інформацію про дійсність паспорта та податкового номера, місце реєстрації фізособи, про прибутки, отримані фізособою, і т.д. При цьому в АУБ стверджують, що така практика існує за кордоном. На сьогодні в Україні доступ до подібних даних суперечить закону "Про захист персональних даних". У зв'язку з цим Асоціація запропонувала Мінфіну влаштувати цей доступ через бюро кредитних історій. За даними НБУ, в лютому цього року банки видали людям кредитів на 555 млн.грн., що в три рази менше, ніж у грудні, і в 7 разів менше, ніж при піковому значенні в серпні - 3,4 млрд.грн. У самих фінустановах таку тенденцію пояснюють високими ризиками при видачі споживчих кредитів і високими відсотками. (http://banker.ua)

Найбільші акціонери ПАТ "Комерційний банк "Даніель" - ТОВ "Телекомпанія Про-ТВ" і ТОВ "Альпарі" (обидва - Київ) - продали належні їм пакети акцій, повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Згідно з повідомленням, відповідна інформація надійшла до банку 16 березня. "Телекомпанія Про-ТВ" володіла 24,3016% акцій банку, "Альпарі" - 50,6187%. Пакет купила юридична особа, яка поки не називається. (http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". Банк "Даніель" заснований 2003 р. Згідно з даними Нацбанку України, до січня 2012 р. з розміром загальних активів (1,390 млрд. грн.) банк займав 85-е місце серед 175 діючих у країні банків.