Заводу им.Малышева и расположенным рядом предприятиям отключили электроэнергию

Завод ім. Фрунзе другу добу відключений від енергопостачання, незважаючи на відсутність заборгованості. Про це 20 жовтня повідомили "SQ" у прес-службі ПАТ "Завод ім.Фрунзе".

Як заявив голова правління Олександр Василенко, підприємство відключили разом із ДП "Завод ім.Малишева", який заборгував енергетикам кілька мільйонів гривень. Він зазначив, що ще низку підприємств, які знаходяться на одній лінії електроживлення з заводом ім.Малишева, зокрема, "Сталекс", "Харківелектроприлад", "Буддизайн", також відключили електроенергію.

"Зараз виробництво на заводі ім.Фрунзе зупинене, робочі відправлені у відпустки за свій рахунок, ми вимушено зриваємо терміни постачання продукції замовникам, у тому числі іноземним. Понесе втрати і бюджет: немає роботи - немає податків. Ситуація обурлива: це відбувається не перший рік, коли підприємства, не мають жодної заборгованості, "Харківенергозбут" відключає разом із боржниками. Причому технічна можливість зупинити подачу електроенергії тільки на завод ім. Малишева існує", - підкреслив О.Василенко.

Він повідомив, що завод уже відправив листа про сформовану ситуацію до Харківської облдержадміністрації, а також написав претензію до АК "Харківобленерго". Голова правління висловив сподівання, що ситуація вирішиться найближчим часом.

Як заявив "SQ" прес-секретар АК "Харківобленерго" Володимир Скічко, відключення від енергопостачання не лише заводу ім.Малишева, але і заводу ім.Фрунзе відбулося через те, що керівництво заводу Малишева не пустило на територію заводу енергетиків, щоб відключити електроенергію тільки цьому підприємству, тому була відключена вся лінія. Він зазначив, що в договорі обленерго з заводом ім.Фрунзе така ситуація прописана. В.Скічко повідомив, що заборгованість заводу ім.Малишева за спожиту електроенергію становить 5 млн. 335 тис.грн., і обленерго чекає погашення цієї заборгованості.