Після реорганізації КП "Міськелектротранс" (Харків) у двох трамвайних і двох тролейбусних депо, які були реорганізовані в окремі комунальні підприємства, збільшилася виручка і регулярно виплачується зарплата. Про це 20 жовтня на засіданні постійної комісії Харківської міськради з транспорту повідомили директори новостворених комунальних підприємств.

За словами директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана, на всіх підприємствах немає заборгованості із зарплати. Також підприємства сплачують усі податки. Крім того, близько 200-500 тис.грн. щомісячно витрачається на технічне переоснащення рухомого складу.

Як зазначив директор КП "Салтівське трамвайне депо" Дмитро Липовий, обсяг виручки цього підприємства збільшився на 15-17%, на 30% збільшилися непрямі прибутки. Д.Липовий додав, що власних коштів підприємства вистачає, щоб вчасно виплачувати зарплату. Сьогодні на підприємстві всім виплатять аванс за жовтень. "Правда, багато людей після реорганізації не витримують наших темпів і приймають рішення покинути підприємство", - заявив Д.Липовий.

Як підкреслив директор КП "Жовтневе трамвайне депо" Володимир Шевченко, зарплата на цьому підприємстві виплачується вчасно, зараз ремонтуються приміщення депо. "Я думаю, з поставленими завданнями ми впораємося", - заявив В.Шевченко. За словами С.Дульфана, Жовтневе депо - найпроблемніше, оскільки через масштабні реконструкції підприємство позбулося великої частини прибуткових маршрутів.

Директор КП "Тролейбусне депо № 2" Володимир Примак повідомив, що на його підприємстві зарплату виплачують стабільно, два рази на місяць, зросли прибутки підприємства. За словами директора КП "Тролейбусне депо № 3" Миколи Шевчука, виручка їх депо також збільшилася. Підприємству допомагає закріплений за ним автобусний перевізник. Зараз у депо ремонтуються адміністративний корпус та покрівля, також вирішується питання про зниження ціни на теплопостачання.

Довідка "SQ". У липні 2011 р. почалася реорганізація "ХКП "Міськелектротранс", унаслідок чого було утворено п'ять комунальних підприємств - "Салтівське трамвайне депо", "Жовтневе трамвайне депо", "Тролейбусне депо № 2", "Тролейбусне депо № 3" і "Міськелектротрансервіс"