Урочисті збори, приурочені до 78-ї річниці утворення ВАТ "Турбоатом" (Харків), відбулися сьогодні, 20 січня, на підприємстві. У них узяли участь представники харківських облдержадміністрації, облради, міськради, а також керівництво та представники трудового колективу підприємства. Деяким працівникам заводу вручили почесні знаки, грамоти, а також присвоїли почесні звання.

Як зазначив генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін, 2011 р. був успішним для підприємства. Завод вийшов на обсяг виробництва 1,3 млрд.грн. (у 2010 р. обсяг виробництва був менше 1 млрд.грн.). Прибуток "Турбоатома" за підсумками 2011 р. склав 400 млн.грн., що є абсолютним рекордом для машинобудівних підприємств країни. У 2011 р. влаштуватися працювати на "Турбоатом" виявили бажання 8 тисяч осіб, було прийнято 800 співробітників. Позитивним моментом є те, що колектив заводу стає молодшим: середній вік працівників уже становить 45 років. У 2012 р. завод планує виконати замовлень на 1,5 млрд.грн., а у 2013 р. - на 1,8 млрд.грн. "Це дуже великі обсяги, але найголовніше, що ми з ними справляємося", - підкреслив генеральний директор.

Заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Микола Борисенко зазначив, що машинобудівні підприємства області в цілому за 2011 р. збільшили обсяги виробництва на 14%. "І в цьому є значна заслуга "Турбоатома". Таких результатів завод досяг завдяки мудрості керівництва, за ними стоїть також праця кожного заводчанина", - зазначив М.Борисенко. Працівників "Турбоатома" також привітали заступник харківського міського голови Михайло Фатєєв і голова Фрунзенської районної адміністрації Тетяна Топчій.

Довідка "SQ". "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі.