Харківський апеляційний господарський суд 6 серпня задовольнив апеляційну скаргу ВАТ "Турбоатом" (Харків) і скасував рішення суду першої інстанції за позовом ТОВ "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" (міноритарний акціонер "Турбоатома", що володіє понад 10% статутного фонду) до" Турбоатому " про визнання неправомірними рішень зборів акціонерів "Турбоатома" від 4 лютого 2010 р. Про це "SQ" повідомили у прес-службі заводу.

За інформацією прес-служби, компанія "Сварог Ессет Менеджмент" у лютому 2010 р. звернулася з відповідним позовом до Господарського суду Харківської області. Суд задовольнив позов у повному обсязі. Не погодившись із цим, "Турбоатом" оскаржив рішення суду першої інстанції в Харківському апеляційному господарському суді. Під час розгляду скарги в якості третьої особи у справу був притягнутий Фонд держмайна України, який підтримав доводи апеляційної скарги заводу.

Вивчивши всі обставини справи та надані всіма учасниками суперечки докази, Харківський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Харківської області, винесену суддею Р.М.Аюповою, і ухвалив нове, яким відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" у повному обсязі.

Довідка "SQ". Збори акціонерів ВАТ "Турбоатом" 4 лютого 2010 р. більшістю голосів затвердив розподіл отриманої в 2009 р. чистого прибутку в 125 млн.грн. Було вирішено не відраховувати кошти до резервного фонду ВАТ, оскільки він сформований у повному обсязі (60 млн.грн.), на дивіденди перерахувати 35% чистого прибутку (44 млн.грн.), зокрема, на державну частку корпоративних прав ВАТ - 33,103 млн.грн. Дивіденди на держчастку акцій було вирішено виплачувати з 5 лютого до 5 березня 2010 р., усім іншим акціонерам - з 1 квітня 2010 р. Збори вирішило доручити дирекції визначити порядок використання залишку чистого прибутку після виплати дивідендів.