Національний банк України підтримує аргументи Асоціації українських банків щодо необхідності зниження доларизації української економіки. "Сьогодні, коли є значне накопичення зовнішніх і внутрішніх боргів в іноземній валюті банками та їх клієнтами, Нацбанк вважає за доцільне встановлення на постійній основі заборони надання кредитів в іноземній валюті фізичним особам", - повідомив член правління НБУ, директор генерального економічного департаменту Ігор Шумило в листі до президента АУБ Олександра Сугоняко. У НБУ уточнили, що такі заходи необхідні "з метою нейтралізації загроз економічній безпеці в банківській сфері", у зв'язку з чим Нацбанк підтримує таку заборону "на постійній основі на рівні закону".( http://aub.org.ua)

Проблемний "Родовід Банк" планується передати "Укрексімбанку", банк "Київ" - "Укргазбанку". Як пише "Дзеркало тижня. Україна", експерти місії МВФ погодилися переглянути свою точку зору про ліквідацію проблемних банків, але тільки після того, як Національний банк України (НБУ) пообіцяв взяти відповідальність за їхню долю на себе. У порятунку "Родовід Банку" НБУ пропонує задіяти "Укрексімбанк". З цією метою пропонується збільшити його капітал (сума докапіталізації буде визначена за підсумками аудиту першого) і перевести в держбанк зобов'язання "Родовід банку" перед приватними клієнтами разом з його живими активами та роздрібною мережею. Із залишків ж "Родовід Банку" НБУ пропонує зробити так званий bad bank - структуру, в якій будуть акумульовані всі непрацюючі активи "Укргазбанку", "Києва" і, можливо, банку "Надра". "Укргазбанк", у свою чергу, повинен буде поглинути банк "Київ", якщо останньому не вдасться до кінця другого кварталу вийти на виконання всіх нормативних показників НБУ. (http://www.zn.ua)

"Банк Грузії", провідний комерційний банк у країні, закрив операцію з продажу 80,0% "БГ Банку", свого дочірнього підрозділу в Україні, групі приватних осіб", - ідеться в повідомленні інвесткомпанії "BG Capital", що виступила організатором угоди. Загальна вартість угоди склала 9,6 млн.дол., з яких 5 млн. дол. сплачено на момент закриття угоди, а 4,6 млн.дол. будуть виплачені в 2011 р. Після транзакції "Банк Грузії" збереже 19,4% акцій українського банку. (http://banker.ua)

Довідка "SQ". "БГ Банк" (раніше - "Універсальний банк розвитку та партнерства") заснований в 2001 р. За даними НБУ, на початок 2011 р. активи банку складали 1,49 млрд. грн. (73-е місце), кредитний портфель юросіб - 0 , 72 млрд. грн., фізосіб - 0,21 млрд. грн. Минулий рік "БГ Банк" закінчив із чистим прибутком 0,36 млн. грн.