Ігоря Сорокіна 15 липня призначено заступником голови Національного банку України (НБУ). Василь Пасічник звільнений з цієї посади у зв'язку з переходом на іншу роботу. "Час вимагає від нас змін, відповідних сучасним реаліям і економічному розвитку країни. Кадрові зміни стануть поштовхом для розвитку банківської системи і не відіб'ються на її стабільності", - підкреслив голова НБУ Володимир Стельмах. До призначення на посаду І.Сорокін очолював відділ банківського нагляду Управління НБУ в Донецькій області. http://www.bank.gov.ua

Міністерство фінансів України оголосило проведення 20 липня чотирьох розміщень облігацій внутрішньої держпозики. Про це сказано в повідомленні Мінфіну. http://www.uabanker.net

Оголошено проведення 123-го розміщення короткострокових державних облігацій за такими показниками: номінальна вартість облігацій - 1 тис.грн. кожна; для розміщення пропонується 1 тис. шт., в тому числі по неконкурентних заявках 300 шт.; термін обігу - 91 день; термін повного погашення - 20 жовтня 2010 р.

124-е розміщення короткострокових державних облігацій відбудеться за такими показниками: номінальна вартість облігацій - 1 тис.грн. кожна; для розміщення пропонується 1 тис. шт., в тому числі по неконкурентних заявках 300 шт.; термін обігу облігацій - 273 дні; термін повного погашення облігацій - 20 квітня 2011 р.

125-е розміщення середньострокових державних облігацій відбудеться за такими показниками: номінальна вартість облігацій - 1 тис.грн.; розміщується 1000 шт., в тому числі по неконкурентних заявках 300 шт.; термін обігу облігацій - 609 днів, термін повного погашення облігацій - 21 березня 2012 р.

122-е розміщення середньострокових державних облігацій відбудеться за такими показниками: номінальна вартість облігацій - 1 тис.грн. кожна; термін обігу - 1 тис. 141 день; термін повного погашення - 4 вересня 2013 р.

НБУ вирішив вивести тимчасову адміністрацію з "Діалогбанку" (м.Дніпропетровськ), а також має намір відмовитися від зовнішнього управління банками "Володимирський" (м.Суми) та "Столиця" (м.Київ). "По  "Діалогбанку" постанову про виведення тимчасової адміністрації вже підписано - управління фінустановою повертається в руки акціонерів", - повідомили в Нацбанку. http://www.uabanker.net

Довідка "SQ". Термін дії тимчасової адміністрації в банку "Володимирський" закінчився 16 липня, в банку "Столиця" - закінчується 19 липня. Повноваження тимчасової адміністрації в "Діалогбанку" минули 15 липня. "Діалогбанк" заснований у 1992 р., банк "Володимирський" - в 2001 р., банк "Столиця" - в 2004 р. На 1 квітня 2010 за розміром загальних активів ці фінустанови займали 158-е (179 млн.грн.), 138-е (297 млн.грн.) і 152-е місця (213 млн.грн.) відповідно серед 175 банків країни.

ПАТ "БТА Банк" (Київ) відкрив у Харкові дирекцію на вул.Пушкінській, 25. Урочисте відкриття Харківської дирекції "БТА Банку" відбулося 13 липня. В урочистій церемонії взяв участь радник голови Харківської облдержадміністрації і депутат Харківської міськради Габріель Михайлов. http://www.uabanker.net

Довідка "SQ". "БТА Банк" займає 37-е місце в Україні серед банків за розміром активів. Філії та відділення ПАТ "БТА Ббанк" є в Дніпропетровську, Донецьку, Києві, Луганську, Львові, Маріуполі, Одесі, Судаку, Херсоні, Чернівцях та Харкові.