АТ "Концерн АВЕК і Ко" (Харків) упорядкує територію біля ТЦ "Барабашово". Про це 16 червня повідомив журналістам почесний президент АТ "Концерн" АВЕК і Ко", народний депутат Олександр Фельдман. "Структура, яка бажає допомогти місту чи області і вкласти гроші, зобов'язана це робити. Буде це 800 тис.грн. або 2 млн. 800 грн. - покаже план, який ми приймемо", - зазначив президент концерну.

"Ми обов'язково будемо наводити там порядок. Ми будемо боротися з приватним сектором, який біля торгового центру займається торгівлею, складуванням товарів, незаконним паркуванням, що забирає у міста й області величезну кількість податків. Тобто ми бачимо, що потрібно робити і чим ми будемо займатися ", - зазначив А. Фельдман.

Як зазначено в програмі вдосконалення роботи роздрібних ринків до 2016 р., яку Харківська облрада ухвалила 16 червня, витрати ТЦ "Барабашово" на благоустрій території у 2011 р. складуть 800 тис. грн., витрати Центрального ринку - 1 млн.грн., Кінного ринку - 1 млн.грн., ринку "Лоск" - 4 млн.грн.

Концерн АВЭК благоустроит территорию возле "Барабашово"

Довідка "SQ". У Харківській області 122 ринків та торговельних майданчиків, у тому числі 54 - у Харкові. Загальна кількість торгових місць складає 71,6 тис., середня заповнюваність ринків 75-85%. У 2005-2010 рр. в реконструкцію ринків було інвестовано 100 млн.грн. (144 грн./кв.м).

ТЦ "Барабашово" заснований в 1996 р., володіє і управляє ним АТ "Концерн АВЕК і Ко". Розташований біля виходів із станції метро "Ім. Академіка Барабашова". Працює щоденно, крім понеділка. Двічі на тиждень працює вночі (з понеділка на вівторок і з четверга на п'ятницю). За товарообігом ринок займає 14-е місце в світі і 6-е в Європі. Площа ринку - 60 га. На території ТЦ розташовано 14 тис. торгових місць, на них працюють близько 40 тис. підприємців. Товарообіг на місяць становить 200 - 300 млн. дол.