Харківська обласна митниця за перші п'ять місяців 2011 р. перерахувала до держбюджету 1,46 млрд.грн. митних платежів (за п'ять місяців 2010 р. - 1,07 млрд.грн.). Про це 17 червня у прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив начальник митниці Сергій Іванов. За його словами, митниця ненабагато перевиконала (на 0,4%) план зборів, доведений Держмитслужбою.

За його словами, обсяг мита збільшився практично по всіх товарах, але найбільше збільшення відбулося по продукції хімічної промисловості, зокрема, каучуку (на 105 млн.дол.), також по машинам, устаткуванню та транспорту (на 45 млн.дол.), по групі паливно-енергетичних товарів (на 36 млн.дол.). "Збільшення вартості цих товарів - світова тенденція", - підкреслив С. Іванов.

Він також зазначив, що зовнішньоекономічну активність збільшили основні платники податків. "Тільки п'ять з них збільшили обсяги перерахувань на 109 млн.грн.", - заявив головний митник області.

Довідка "SQ". ТОВ "Торгово-промислова компанія "Омега-Автопоставка" за перші п'ять місяців 2011 р. збільшило обсяги податкових і митних надходжень на 65,2 млн.грн. (на 154,2%), ТОВ "Автомобільна компанія "Укравтоторг" - на 16,9 млн.грн. (на 54,6%), ТОВ CП "Українська східна рибна компанія" - на 9,8 млн.грн. (на 68,6%), ЗАТ "Завод "Південкабель" - на 9,4 млн.грн. (на 99,7%), а також ТОВ "Техноком" - на 8,5 млн.грн. (на 117% ).

Основними країнами, з яких ввозиться найбільш значна частина товарів через Харківську обласну митницю, є (вказані в порядку зниження обсягів перевезених товарів) Росія, Китай, Бельгія, Німеччина і Білорусь. Основними країнами експортних поставок є Росія, Казахстан, Білорусь, Молдова і Грузія.