"До 1 березня ділянка Полтава-Лозова (Харківська обл.) буде електрифікована" –заявив генеральний директор ДАЗТ "Укрзалізниця" Володимир Козак. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці". За словами В.Козака, довжина участку складає 176 км. Після електрифікації за маршрутом Львів – Київ – Полтава - Донецьк будуть курсувати швидкісні потяги.
Як уточнили в прес-службі, в Україні до 2012 р. планується електрифікувати 1 тис. 562 км залізниць. Електрифікація проводиться на ділянках розмежування руху пасажирських та грузових потягів і на ділянках запровадження швидкісного руху. Окрім ділянки Полтава – Красноград – Лозова електрифікують ділянки Долинська – Миколаїв – Херсон – Джанкой (394 км) і Миколаїв – Колосівка (105 км) та ін. Обсяг капітальних інвестицій складе 17,3 млрд.грн. На кінець реалізації програми на рік буде економитися близько 2 млрд.грн. на рік, а середній термін окупності капітальних вкладень складе вісім років.

Довідка "SQ". Україна за абсолютною довжиною електрифікованих залізниць займає 10-е місце у світі, шосте – в Європі. Частка електрифікованих ділянок у загальній експлуатаційній довжині залізниць країни складає 45,5%, при цьом частка електротяги у загальному вантажообігу – 89,7%.