Проект "Технополіс "П'ятихатки" визначений складовою частиною національного проекту "Місто майбутнього". Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації. Рішення було прийняте 2 листопада на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням президента України Віктора Януковича. Відповідальною особою з цього питання від Державного агентства з інвестицій та управління проектами призначений директор Департаменту національних та інвестиційних проектів Юрій Гусєв.

Довідка "SQ". Технополіс "П'ятихатки" створюється на базі агломерації, що об'єднує розташований на півночі Харкова район П'ятихатки, с.Родичі і Черкаську Лозову Дергачівського району Харківської області. Працездатне населення цих населених пунктів переважно зайняте науково-технічною діяльністю, оскільки в П'ятихатках знаходиться найбільший в Україні центр ядерної фізики і фізики твердого тіла - Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут". Кількість населення агломерації складає більше 22 тис.осіб, територія - понад 600 га, що характеризується зручним транспортним сполученням: через агломерацію проходить харківська окружна дорога та автомагістраль Харків-Москва.

Діяльність технополісу "П'ятихатки" буде сконцентрована на таких напрямках: ядерні технології в енергетиці та охороні здоров'я; енергозбереження і нові технології виробництва енергії; нові технології агропромислового комплексу; авіація, верстатобудування, інноваційна мехатроніка; біотехнології, біомедицина та фармація; нові технології та наноматеріали; інформаційно-комунікаційні технології; приладобудування.

Національний проект "Місто майбутнього" - формування стратегічного плану та проектів розвитку міста. Цей проект передбачає запровадження кращих європейських і світових практик містобудування. Згідно з проектом планується радикально модернізувати інфраструктуру, посилити інвестиційну та туристичну привабливість українських міст.