Національне рейтингове агентство "Рюрік" присвоїло ПАТ "Реал Банк" (Харків) довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaBBB з прогнозом "стабільний". Про це 16 листопада повідомили "SQ" у банку. Відповідно до національної рейтингової шкали позичальник з таким рейтингом характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками.

Як повідомили в прес-службі банку, серед позитивних чинників, врахованих рейтинговим агентством, - тривалий термін (більше двадцяти років) беззбиткового функціонування банку на фінансовому ринку України, виконання всіх економічних нормативів, зокрема, нормативів ліквідності і капіталу, забезпечення високої якості кредитного портфелю. Коефіцієнт фінансової стійкості банку (30,88%) значно вищий, ніж у середньому для банків IV групи (17,76%) і системи в цілому (14,76%). Банк характеризується високим рівнем захищеності виданих кредитів і залучених коштів, ефективним використанням залучених коштів.

Як повідомили в банку, довгостроковий кредитний рейтинг присвоєно банку вперше.

Довідка "SQ". ПАТ "Реал банк" засноване 1990 р. Входить до групи невеликих банків. Регіональна мережа банку складається з 7 відділень (чотири в Харкові, 1 - у Севастополі та 2 - в Євпаторії), Лисичанської філії та двох його відділень - у Лисичанську та Сєверодонецьку Луганської обл. Працює 16 банкоматів банку. У жовтні ПАТ "Страхова компанія "Лемма-Віте" (Харків), що володіла 90,74% акцій банку, продало свій пакет акцій групі компаній, пов'язаної з українським і російським енергетичним капіталом. Головою правління банку призначено Володимира Агафонов. Юрій Шрамко, який обіймав цю посаду, став президентом банку. 31 жовтня збори акціонерів сформувало нову наглядову раду і ревізійну комісію банку.

На 1 листопада 2011 р. статутний капітал банку - 100 млн. грн., регулятивний капітал - 121,74 млн. грн., чисті активи - 416,65 млн. грн., кредитний портфель - 320,89 млн. грн. , кошти до запитання клієнтів - 88,26 млн. грн., строкові вклади клієнтів - 139,72 млн. грн., чистий прибуток - 1 млн. 180 тис. грн.