Шість цукрових заводів будуть працювати в Харківській області в сезоні цукроваріння 2010 р. Про це 15 липня журналістам заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

"Усього в Харківській області 9 цукрозаводів. Минулого року працювало 5 заводів, а цього року до них додасться Мурафський завод, роботу якого вдалося відновити. Крім того, очікується поява нового власника на Савинському цукрозаводі, і якщо протягом двох тижнів це питання буде вирішено, то завод відновить свою роботу вже цього року", - зазначив В. Алексейчук.

Заступник губернатора також повідомив, що за умови збільшення площі посівів цукрового буряка наступного року області може не вистачити виробничих потужностей шести цукрових заводів. Він зазначив, що зараз розглядається питання про відновлення роботи заводів, що простоюють. За словами В. Алексейчука, зараз ведуться пошуки інвесторів для вирішення цієї проблеми.

Довідка "SQ". Як повідомив В. Алексейчук, урожай цукрових буряків цього року складе приблизно 1 млн.т., з якої буде отримано від 115 тис.т до 150 тис.т цукру. Також заступник губернатора зазначив, що в 2011 р. у Харківській області планується засіяти 80 тис.га цукровим буряком.